Alla inlägg under juli 2012

Av Majvor - 16 juli 2012 19:07

 

Alla människor pratar om att åå det är sommar och semester härligt. Jo ho tack tänker Chiquita, husse har fått för sig att jag ska gå i koppel som jag aldrig brukar behöva göra. Fy vad jobbig husse Jesper har blivit, måste hitta en bra lösning tänker chiquita. Sagt och gjort jag gräver ner kopplet i grönsakslandet, det funkade ute i Malsta husse har inte hittat det ännu. Jag gräver ner mitt andra koppel hos Ola o Anna i deras grönsaksland sagt och gjort.

Tyvärr Chiquita denna gång kom husse på dig när du snabbt sprang iväg bakom huset med kopplet och skulle gräva ner det, och sur blev du på Tequila när hon kom i kapp och ville se på. Du tänkte nog nu kommer hon skvallra för husse.    Chiquita som aldrig tagit ton mot lilla valp Tequila tidigare, men nu var det inte läge att titta på och kanske gräva upp kopplet när Chiquita lämnat platsen. Jobbigt med småttingar som är nyfikna.....

Av Majvor - 16 juli 2012 19:03

 

Av Majvor - 13 juli 2012 23:00

 

Fy vad det mullrar, jag gillar inte när det åskar, kan jag få vara nära dig säger Vera till Chiquita.

Tack Jesper att du hämtade Vera när det började åska och jag skulle åka o jobba. Övriga hundar här hemma bryrs sig inte men Vera tycker inte att det är kul.

Vilken lyx golden töserna fick krypa upp i soffan när det mullrade som värst.

Av Majvor - 11 juli 2012 23:12

 

Tequila och Chiquita


Av Majvor - 11 juli 2012 23:10

 

Lilla Lizzie med matte Anna.

Av Majvor - 11 juli 2012 22:14

När Mimmi och Veras valpar hämtades fyllde vi i registrerings pappret för Jordbruksverkets centrala register. Anmälnings blanketten hade jag fått hos veterinären vid besiktningen av alla valparna. Anmälan var kopierad så det fanns ingen text på baksidan där man ser vilken sifferkod man ska ha för rasen. Det är ju lätt att lösa säger jag till familjen som var här och hämtade första valpen. Jag ringer till Jordbruksverket och frågar, sagt och gjort en mycket hjälpsam man svarade att jo då Golden Retriever har kod 182. Glad i hågen fyller jag i alla valpars registrerings papper innan dom flyttar. Kanon det här gick ju bra. Trodde jag ja. Tills idag då sonen som köpte den ena valpen ringer och frågar hm jag trodde jag köpte en Golden Retriever av dig mamma , men på pappret från Jordbruksverket och fakturan som jag ska betala står det att jag har en Norsk Älghund????!!!!! GOLDEN RETRIEVER HAR 107 VET JAG NU. Det är nästan  två år sedan jag registrerade min förra Golden kull, så inte kom jag ihåg vad jag skrev då inte.

Suck hur svårt kan det bli Jordbruksverket, hur kan man höra fel på Golden Retriever och Norsk Älghund, ja det undrade tjejen jag pratade  med idag hos Jordbruksverket. Sonen ringde och ändrade sin valp och jag lyckades få 5 till valpar ändrade dom andra 6 hittade vi inte. Kanske har dom ännu inte hunnit registreras men en sak är ju säker att dom kommer bli registrerade på helt fel ras. Nu hoppas jag att mina valpköpare ser på inbetalningskortet att det står fel ras så man reagerar. Och vem tror ni får skulden ?? jo jag uppfödaren som inte har koll tänker valpköparna. Tack Jordbruksverket för att ni får mig att framstå som en j--vla amatör, när det var ni som gav mig fel siffer kod. Tur att stamtavlorna finns som visar vilken ras det är om någon nu skulle bli förvirrad. Helt onödiga samtal förmodligen ett samtal till mig som uppfödare och sen ett till Jordbruksverket för att ändra till rätt ras, nu sa tjejen jag pratade med idag att ni valpköpare som kanske läser här stryk och skriv rätt på inbetalningskortet det skulle gå bra fick jag veta idag. 

Av Majvor - 6 juli 2012 17:34

 

Igår var vi med Pontus hos veterinären på hälsokontroll, fyller man 14 år om ca 4 veckor så känns det rätt bra att få en liten genomgång. Ett blåsljud på hjärtat som ska undersökas med ultraljud nästa vecka, prostatan något förstorad, bakterier i urinen som ska tas om och skickas på odling, stel i bakbenen , gråstarr på ena ögat och lite på det andra. Ja vad kan man vänta sig av en äldre herre. För övrigt är Pontus en glad och fin kille. Missar inte en enda mat eller fika stund, det kan ju bjudas på  något riktigt gott. Vi hoppas att hjärtfelet inte ska eskalera och att eventuell medicin ska göra nytta. Vi vårdar våre lilla gamling så gott vi bara kan, så han får ett bra livet även den tid han har kvar som kan vara både kort eller långt det vet vi inget om.  Just nu ser vi framemot 14 årsdagen den 3 augusti. :-)

Av Majvor - 1 juli 2012 22:55

                

Idag var det premiär för Tessie med handler Angelica på utställning, för Anna och lilla Lizzie var det andra gången dom var på utställning. Vi hade jätte fint väder och alla fyra flickorna var super duktiga. Lizzie tog hem Bir valp och Tessie blev med andra ord slagen av sin syster. Domaren tyckte att systrarna bus var jätte fina och det var svårt att välja vem som skulle bli etta och tvåa, men Lizzie gick något snyggare för dagen så hon fick första priset. Anna och Angelica fick beröm av domaren att dom visade hundarna fint. Inte dåligt eftersom det var bara andra gången för Anna o Lizzie och första gången för Angelica och Tessie. Lycka till tjejer det här var ju jätte roligt. Vilken bra början för er. Jag är så super stolt över er.

Presentation

Fråga mig

6 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards